Miloš Živković je bio direktor brojnih hotela i odmarališta širom Jugoslavije. Upoznao sam ga u Poreču, gde je poslovao više godina. Bašta tamošnjeg hotela na čijem je čelu bio, blistala je srpskim etno-sadržajima. Još tada, krajem 70. godina prošlog veka.
Karijeru vrsnog direktora Miloš Živković je okonča u hotelima „Jezero“ na Borskom jezeru, „Olga Dedijer“ na Kopaoniku i „Kasina“ na Terazijama u Beogradu.
Kod njega zanat je učio i njegov sin Dragan. Posle završene srednje škole, fakulteta i magistrature, Dragan Živković je i doktorirao oblast ugostiteljstva i hotelijerstva. Vise od dve i po decenije on je uspešan direktor Hotela „Mažestik“. Znalci tog posla kažu da je nadmašio oca. -„Trudim se, ali Miloša je teško nadmašiti. On je imao ‘šesto čulo’, bio je dalekovid, znao je šta dolazi, šta da ponudi. Sada je svaki drugi restoran u nacionalnom stilu, a on je prvi lansirao etno-sadržaje i to u onoj velikoj Jugoslaviji. U Beogradu, tu naspram palate Albanija, prvi je otvorio restoran zdrave-organske hrane ‘Viva’, itd. Hvala vam što me poredite s njim. Da je živ sve bi mu to prijalo, jer se trudio da svoje golemo iskustvo prenese na mene“, zaključuje Dragan Živković, direktor Hotela Mažestik koji je već dugi niz godina partner Krosa RTS-a.